Marktaandeel FSC® verdubbelt in België tussen 2012 en 2016
Het aandeel gecertificeerde primaire houtproducten steeg van zo’n 40% (2012) naar net geen 60% in 2016. De stijging zou vooral toe te schrijven zijn aan de forse groei van het gecertificeerde aanbod gezaagd naaldhout en plaatmaterialen, waarbij bij beide ruim de helft van het volume gecertificeerd bleek. Voor tropisch en gematigd zaaghout stijgt het volume in absolute cijfers, maar in relatieve cijfers is dit enkel ook zo voor het aandeel tropisch gecertificeerd hout (25,8% marktaandeel). Het relatieve aandeel gecertificeerd gematigd zaaghout (17,8%) kende een kleine daling tussen 2012 en 2016.
Ongeveer de helft van al het gecertificeerde hout is FSC-gecertificeerd. Dat komt neer op ongeveer een derde van het totale volume primaire houtproducten op de Belgische markt. In vergelijking met 2012 (15%) betekent dit een verdubbeling van het FSC-marktaandeel. Vooral de beschikbaarheid aan FSC-gecertificeerd naaldhout en plaatmaterialen, alsook het relatief grote aanbod FSC-gecertificeerd tropisch hout kenden hier een sterke groei. Het aanbod gematigd loofhout met FSC-keurmerk zit nog eerder aan de lagere kant, al kan de stijgende vraag vanuit de verwerkende industrie ook hier groei brengen.
Net geen 80% (78,9%) van het totale volume papier en karton op de Belgische markt is naar schatting gecertificeerd, waarbij twee derden van het gecertificeerde volume onder het FSC-kenmerk valt. Zowel wat de beschikbaarheid van grafisch papier betreft als binnen andere papier- en kartontoepassingen (waaronder ook verpakkingen) is het FSC-gecertificeerde aandeel binnen het totaal vrij hoog met respectievelijk 44% en 65%.
FOD LEEFMILIEU
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.