Barry Callebaut lanceert Future Farming Initiative (FFI)
Barry Callebaut Group lanceert het Future Farming Initiative (FFI) met als ambitie een volledig schaalbaar, hoogtechnologisch en duurzaam cacaoteeltbedrijf te creëren. Steven Retzlaff, momenteel president van Global Cocoa, neemt met onmiddellijke ingang de nieuw gecreëerde rol van uitvoerend voorzitter van FFI op zich en rapporteert aan Peter Feld, ceo van Barry Callebaut. De groep zal niet alleen de investeringsmaatschappij FFI oprichten, die in eerste instantie volledig eigendom zal zijn van Barry Callebaut, maar ook technologie- en R&D-capaciteiten ontwikkelen die kunnen worden opgeschaald. Barry Callebaut hoopt dat FFI een katalysator zal zijn voor anderen om te investeren in de landbouw en partnerschappen met boeren aan te gaan om duurzame cacaoteelt op grote schaal te moderniseren.
Barry Callebaut zette in meer dan tien jaar veel positieve stappen op zijn duurzaamheidsreis, zoals vorig jaar is gebleken uit het vernieuwde Forever Chocolate-programma dat de ontwikkeling van duurzame cacaoproductie in onze landen van herkomst zal blijven ondersteunen. Om de know-how, die in de afgelopen tien jaar werd opgedaan, volledig te benutten, streeft Barry Callebaut er nu naar om een katalysator te zijn en de toekomst van duurzame, hoogtechnologische cacaoteelt voor de industrie te creëren.
Onder leiding van Steven Retzlaff heeft Barry Callebaut een overeenkomst getekend met een zeer gerespecteerd hoogtechnologisch landbouwbedrijf in Bahia (Brazilië) voor de initiële ontwikkeling van 5.000 hectaren grond. De gezamenlijke ambitie is om best practices te testen en te ontwikkelen om zo een schaalbaar en winstgevend hoogtechnologisch model voor duurzame cacaoteelt te creëren. De oorspronkelijke 640 hectaren Farm of the Future van Barry Callebaut, gelegen in de Cerecitas Valley (Ecuador), zal ook deel uitmaken van het FFI. Tegelijk gaat de groep door met zijn inspanningen om het huidige model voor cacaoteelt te hervormen in al zijn landen van herkomst, waarbij lessen uit FFI worden geïntegreerd in zijn transformerende aanpak.
Alain Freymond volgt Steven Retzlaff met onmiddellijke ingang op als president van Global Cocoa en rapporteert aan Peter Feld. Freymond bekleedde in de voorbije twintig jaar bij Barry Callebaut cruciale leidinggevende functies in de wereldwijde cacao, waaronder inkoop, risicobeheer, verkoop en operationele functies in Zwitserland en Noord-Amerika.
Meer info: 053/73.02.11 of https://www.barry-callebaut.com
BARRY CALLEBAUT BELGIUM N.V.
BARRY CALLEBAUT AG
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.