Bekaert sluit aan bij TAILWIND-project om drijvende offshore-verankeringsoplossingen te ontwikkelen
Bekaert treedt toe tot het TAILWIND-project om geavanceerde technologieën voor het verankeren van drijvende offshore-windturbines te ontwikkelen. Drijvende offshore-wind (FOW) kan sterkere en meer consistente windsnelheden benutten dan onshore en vaststaande offshore-windturbines. Het TAILWIND-project zal duurzaamheidsprincipes omarmen om geavanceerde station-keeping technologieën te leveren.
Het TAILWIND-project, gelanceerd in januari 2024, zal geavanceerde station-keeping technologieën leveren, ontworpen om de positie van drijvende offshore-windmolenparken te handhaven via innovatieve mooring-lijnen en verankeringssystemen. De ontwikkeling van deze technologieën is cruciaal om nieuwe wegen te openen naar de wereldwijde effectiviteit en duurzaamheid van FOW-parken, met tastbare kostenbesparingen en een verminderde afhankelijkheid van primaire grondstoffen.
Als wereldwijde markt- en technologieleider op het gebied van materiaalwetenschap van staaldraadtransformatie en coating-technologie, ontwikkelt Bekaert ook oplossingen buiten staal met zijn in Schotland gevestigde faciliteiten voor de productie van synthetisch touw. Bekaert werd uitgenodigd om toe te treden tot het TAILWIND-consortium vanwege zijn ervaring met offshore-verankeringssystemen.
Duurzaamheid zal de sleutel zijn tot het creëren van waarde voor het TAILWIND-project. Een breed scala aan belanghebbenden zal worden betrokken om de acceptatie van potentiële nieuwe technologieën te onderzoeken om als een katalysator te dienen voor het vergroten van betaalbare windenergie in de energie-mix. TAILWIND richt zich ook op een aanzienlijke verlaging van de levelized cost of electricity (LCOE) geproduceerd door FOW-parken dankzij de hogere kostenefficiëntie van de nieuwe afmeer- en verankeringssystemen, waardoor knelpunten en grote afhankelijkheid van de toeleveringsketen worden vermeden.
Het TAILWIND-project, gefinancierd door het Horizon-programma van de EU, draagt bij tot de doelstellingen van het "REPowerEU" -plan en het "Fit for 55" -pakket, met als doel de uitrol van hernieuwbare energie te versnellen, de energievoorziening te diversifiëren en consistente energiebesparingen te stimuleren.
Het TAILWIND-consortium bestaat uit NGI - Noors Geotechnisch Instituut (Noorwegen), Technische Universiteit Delft (Nederland), Danmarks Tekniske Universitet (Denemarken), SINTEF Ocean AS (Noorwegen), Fundación Tecnalia Research & Innovation (Spanje), Nautilus Floating Solutions (Spanje), Bekaert (België), Subsea 7 Norway AS (Noorwegen), Fondazione ICONS (Italië), Clarke Modet Y Compania S.L. (Spanje), NKT Cables Group A/S (Denemarken), University of Southampton (VK).
Meer info: 056/76.72.92 of https://www.bekaert.com
BEKAERT N.V.
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.