Partnerschap tussen Bekaert en Toshiba versnelt groene waterstofproductie
Bekaert (Zwevegem), wereldwijd leider in staaldraadtransformatie en coating-technologieën, en Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation hebben een wereldwijd partnerschap gesloten om de productie van groene waterstof te versnellen. De samenwerking combineert Bekaert's expertise in "Porous Transport Layers" met Toshiba's iridiumbesparende technologie, waardoor een stabielere aanvoer van MEA (Membraan Elektrode Assemblage) mogelijk wordt en de schaalvergroting van groene waterstofproductie wordt ondersteund. MEA is een sleutelelement voor Proton Exchange Membrane (PEM)-elektrolyse-apparaten.
PEM-elektrolyse-apparaten gebruiken elektriciteit om water te splitsen in waterstof en zuurstof. Als de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen, is de geproduceerde waterstof volledig emissievrij. De technologie heeft dan ook een sleutelrol te spelen in de energietransitie.
De samenwerking combineert Bekaert's expertise op het gebied van Porous Transport Layers (PTL) met Toshiba's innovatieve iridiumbesparende technologie voor MEA. Deze technologie reduceert het iridiumgebruik in PEM-elektrolyse-apparaten met 90%, wat een significante doorbraak is gezien de zeldzaamheid en kostbaarheid van het scheikundig element iridium.
Bekaert zal verantwoordelijk zijn voor de commercialisering van de MEA-productie terwijl Toshiba de licentie voor de technologie verleent en zich richt op verdere verbetering van de technische prestaties. De overeenkomst omvat de hele wereld, met uitzondering van Japan-gerelateerde projecten.
Meer info: 056/76.72.92 of https://www.bekaert.com
BEKAERT N.V.
TOSHIBA INFORMATION SYSTEMS BENELUX
Voor u geselecteerd
Kort de voordelen van een abonnement...
Belangrijk nieuws te delen?
Ontvang Leads voor 19€/mnd
- Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
- Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
- Maandelijks opzegbaar
Wilt u meer bedrijven bereiken?
Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.